Les coses pel seu nom. (Seat és una merda)

El President del consell d’administració de Seat, que no és un qualsevol, descarta que els models de la firma puguin portar el nom d’un poble català i ha dit que “nosotros somos españoles”.

No hi ha cap novetat en això. Màlaga, Còrdova, Toledo, Leon, Alhambra, Marbella…. No calia que els de Seat (“seient” en anglès) confirmessin el que ja era evident: cap estima cap a Catalunya, els noms catalans son descartats per sistema.

Podríem fer el joc que fem sempre: si no volen posar noms catalans als cotxes per que son españols en el fons estan dient que Catalunya no és España. O que bé! Visca! In-Inda-indapendècia! Ja ho hem arreglat tot. Ens odien, ens menyspreen i ens insulten i estem molt contents per que ells així mostren el fet diferencial.

Si us hi fixeu, de Seat (i que es pronuncia “Séa”) mai s’ha dit “la firma catalana”, a tot estirar ha quedat amb un “els cotxes de Martorell”. I com és d’esperar, ús costarà visitar la seva web en català, tret de que visiteu la de Seat Andorra (www.seat.ad) Seat no és ni tant sols una firma de referència a Catalunya i és normal que sigui així.

Ens hem ara de preocupar? Ells diuen que són españols. Cap problema. Nosaltres som els compradors. Cap problema, oi?

Jo no m’escalfaré ara el cap i no em feia cap falta que m’ho diguessin. Potser per això ja tinc un cotxe Japonès. I no cal dir que és molt millor que un Seat de merda, les coses pel seu nom.

Des de la prestigiosa firma Siempre Estaras Apretando Tornillos (SEAT) diuen que no son catalans però mai han tingut cap problema per demanar subvencions. No cal recordar que els diners públics son els de tots nosaltres, els que vivim en pobles de nom català.

Amb aquests diners podríem invertir en sectors de futur i deixar de viure amb la caqueta de “seat ens deixa”, o fer escoles i quatre transvasaments, qua falta fan. Aquest any SEAT presenta beneficis, tindrà un detall amb els que hi hem posat tants calers?

I posats a demanar, podríem demanar a SEAT que fes anuncis dignes d’una vegada. A qui dirigeix els espots quan hi surten barriades tipus Bellvitge? I quan surt un dient un “cuando te guegalan un guegoj…”?

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: Les coses pel seu nom. (Seat és una merda)

  1. xavier diu:

    com a martorellenc dono les gràcies al sr.president del consell d´administració per dir que Martorell no és Espanya, ells ho tenen més clar que no pas nosaltres

  2. Josep diu:

    Jo he fet el post sobre Seat en sentit invers. Seat contra la unitat d’Espanya. Almenys s’agraeix que ens recordin que no som espanyols. Perquè si no ho hagués fet d’aquella manera. M’hauria sortít amb la mateixa maleïda mala llet que provoca l’espanyolisme i impregna el teu post.

  3. Seat és una merda. Seat, ja era una merda. I seat , sempre serà una merda.

Els comentaris estan tancats.