La importància de tenir el navegador configurat en català

La importància de tenir el navegador configurat en català


Òscar del Pozo Triscon, actualment enginyer de Google a Irlanda, i antic col·laborador de Softcatalà, ens va fer saber la importància de tenir el navegador configurat en català, durant la celebració del 10è aniversari de Softcatalà, el passat divendres 3 d’octubre al Museu d’Història de Catalunya.

Ens va explicar que l’any passat a Google van engegar una iniciativa per oferir els seus productes més populars en les 40 llengües més parlades a internet; el català va entrar-hi però molt just. Un dels criteris que fan servir per a Google per saber quin és l’idioma preferit dels usuaris és l’idioma configurat al navegador.

Per tant, la conclusió és simple: si volem comptar a internet, una de les coses que podem fer i que són 5 minuts és assegurar que l’idioma predeterminat del navegador és el català. Compte, es pot tenir els menús en català i no tenir el català com a llengua predeterminada del navegador!

Per assegurar-vos que teniu el català com a llengua predeterminada del navegador cal fer:

– si feu servir l’Internet Explorer:

eines > opcions d’Internet > idiomes > afegir > català
Un cop fet això cal posar el català a dalt de tot amb el botó corresponent.

– si feu servir el Firefox versió 3.0.X:
edita > preferències > continguts > llengües > afegir > català

-si teniu la versió 2.X del Firefox:
eines > opcions > avançat > llengües > afegir > català [ca]

també cal fer-la pujarfins que sigui a dalt de tot.

-Si teniu el nou Chrome de Google:

“Personalitza i controla” > opcions > Intermedi > Canvia la configuració de tipus de lletra i idioma > Idioma > Afegeix

(seleccioneu català i poseu-lo en la primera posició si teniu més d’un idioma configurat)

Ep! Ho fas córrer? Gràcies!

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: La importància de tenir el navegador configurat en català

  1. Tresinores diu:

    Apreciat Andreu, jo només sóc un element més de la cadena que fa circular aquesta informació per donar-ne la màxima difusió possible, això sí, he actualitzat la informació pel nou navegador chrome. Però comparteixo el que dius, és per patriotisme que hem de configurar els navegadors i difondre la informació per que així aconseguir ser rellevants. No hem d’esperar que ens facin la feina, ni lleis i l’acció dels polítics (i menys amb els que tenim ara)

Els comentaris estan tancats.