-Vergonya, cavallers, vergonya!

Avui fa vergonya la fredor, la indiferència i oblid al que s'ha sotmès el 800 aniversari del naixament de Jaume I. 800 anys no és poca cosa i a moltes nacions europees ja els agradaria disposar d'una llarga història com la nostra. Estic segur que totes les nacions dignes i honorables recorden els seus personatges destacats i a Catalunya no s'ha fet.

[@more@]

Es diu que a la batalla de Portupí, quan Jaume I “El Conqueridor” va començar avançar vers l'enemic, i quan veié que els seus caballers no ho feien i els dirigí el crit de guerra:

Vergonya, cavallers, vergonya!”

Avui encara cal una crida a la dignitat per defensar la terra.

 

 

Potser els Tripartit 2 no vol celebrar res que pugui fer-nos pensar en una nació lliure i plena. Potser algun republicà ha pensat que això dels reis no toca. Potser un esquerranos ha pensat que la comunitat islamista s'ho prendria malament i ens posaria unes bombes.

Potser tot plegat és més fàcil: els la sua tot i de canto. Potser els importen les seves cadires, però el que és segur és que Catalunya no els importa, no la senten, no la respecten i no l'estimen. Com a molt la gestionen, i ben malament.

-Vergonya membres del Tripartit, Vergonya!Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 comentaris a l'entrada: -Vergonya, cavallers, vergonya!

 1. Josep diu:

  Sentit de la Vergonya, és el que cal als senyors del tripartit. El Rei Jaume és deu estar removent en la tomba i què no surti o redecoraria el Palau de la Generalitat a l’estil “Matança de Texas”.

 2. xavier diu:

  el problema és que no en tenen, d vergonya!

 3. sara diu:

  Hola Tres i no res!!
  Moltes gràcies pel comentari al bloc. M’ha emocionat molt el què m’has escrit (això vol dir que també saps reflectir sentiments amb paraules). En el teu bloc jo també he après a interessar-me per temes que no hi ha manera que sàpiga res…mira que vinc de família de polítics, però jo no aconsegueixo recordar-ne coses, ni ser-ne tant crítica ni veure-hi massa enllà. O sigui que tu segueix escrivint que jo necessito seguir aprenent, ok? Bueno, ara m’agafo uns dies de descans a veure si em centro una mica i a la que obri un bloc nou, seguríssim que t’informo. Espero centrar-me aviat!!! Gràcies de tot cor per les teves paraules!!!!!

 4. Tresinores diu:

  Josep. Cert que si ara entrés a Palau rodarien caps: tots!

  Albert, visca la terra i benvingut. No és trist que siguin els blocaires els que ho recorden? Si fóssim un país normal tots tindríem blocs de parides, eròtics, de futbol o diaris personals. En un país normal tampoc hauríem de recordar així a personatges tant destacats.

  Xavier, el que sí tenen és una cadira.
  Apreciada Sara, descansa, explora, busca, centrat… i sàpigues que espero ( i esperem) llegir-te ben aviat

Els comentaris estan tancats.